Η δημοσκόπηση της Κάπα Research στις 02/03/08.Τα «γλέντια» αρχίζουν!!!

kapa research.jpg
Ακόμα, το 73,9% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.Το 87,9% δηλώνει μη ικανοποιημένο από το έργο του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.Το 60,7% θεωρεί αρνητική ή μάλλον αρνητική εξέλιξη την επανεκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση. Το 42,9% εκτιμά ότι δεν θα είχε αλλάξει κάτι αν το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές, το 28,8% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και το 25,3% καλύτερα. Το 28,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθούν τα οικονομικά του ενώ το 52,7% απαντά με κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 41,2%, και ακολουθούν οι Γιώργος Παπανδρέου με 19,3%, ο Αλέξης Τσίπρας με 13,1%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4,7% και η Αλέκα Παπαρήγα με 2,4% και δεν απάντησε το 19,3% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά στο μέλλον των μικρότερων κομμάτων, το 52,7% πιστεύει ότι η εκλογική τους δύναμη θα μεγαλώσει περισσότερο, το 19% ότι μόλις υπάρξει πόλωση πολλοί ψηφοφόροι τους θα επιστρέψουν στα δύο μεγάλα κόμματα, το 17% ότι η δύναμη τους θα μειωθεί διότι πήραν απλώς ψήφο διαμαρτυρίας και δεν έχουν προγραμματικό λόγο και το 9,9% ότι η δύναμη τους θα μείνει περίπου στα σημερινά ποσοστά τους.

Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της Κάπα Research διενεργήθηκε από 19 έως 22 Φεβρουαρίου σε δείγμα 6.379 ατόμων.

Και τα «γλέντια αρχίζουν…
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: