100 εκατ. κοκαίνη σε ελληνικό πλοίο στη Βενεζουέλα.

Δύο Έλληνες ναυτικοί, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίουAstro Saturn του ομίλου Αγγελικούση – Κανελλάκη,κρατούνται απο τις αρχές της Βενεζουέλας, επειδή στο πλοίο, ύστερα από έρευνα βρέθηκαν 100 κιλά κοκαίνη.

Τα 100 κιλά κοκαίνη εντόπισαν η ακτοφυλακή της Βενεζουέλας σε κρύπτη κάτω από το τιμονάκι του ελληνικού εμπορικού πλοίου. Οι αρχές συνέλαβαν τους δύο από τους έξι έλληνες ναυτικούς, τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο, καθώς και δύο υπήκοους Βενεζουέλας. Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με το πλήρωμα είχαν προφανώς τοποθετήσει τα ναρκωτικά λίγο πριν τον έλεγχο των αρχών, με στόχο ερήμην των ναυτικών η κοκαίνη να μεταφερθεί στην Αμερική, όπου ήταν ο επόμενος προορισμός του πλοίου.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο εισαγγελέας επέτρεψε τον απόπλου του πλοίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λίγες ώρες αργότερα διέταξε σε ακταιωρό να υποχρεώσει το «ΑΣΤΡΟ ΣΑΤΟΥΡΝ» να επιστρέψει στο λιμάνι της Βενεζουέλας κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς το ελληνικό πλοίο αρνήθηκε να υπακούσει, γιατί ήδη βρισκόταν στα διεθνή ύδατα.

Το γεγονός αυτό θορύβησε έντονα την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα που απαιτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εξωτερικών να ενεργήσουν άμεσα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων ναυτικών, θεωρώντας ότι ταλαιπωρούνται άδικα δύο αθώοι άνθρωποι, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται το κύρος της Ελληνικής Ναυτιλίας και της Ελληνικής ναυτοσύνης.

Ήδη στην Βενεζουέλα βρίσκεται και ενεργεί για την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων ο Έλληνας Πρόξενος Αλέξανδρος Χατζής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών θα αναχωρήσει για τη Βενεζουέλα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών.
—————————————————
Πηγή: greekshippingnews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: